[Artist Story- 05] Beading is een pijnverlichting voor mij-Flepi

[Artist Story- 05] Beading is een pijnverlichting voor mij-Flepi

Een kunstwerk waarderen
niet alleen voor de kunst zelf 
maar 
het verhaal van
de artiest
------------------------------------------
Kralen je droom en leef een creatief leven!

 

Vroeger had ik constant pijn vanwege een genetische aandoening genaamd Ehlers-Danlos syndroom, wat een gebrek aan collageen is dat wordt geleverd met gebrekkige blauwdrukken, waardoor het voor mijn lichaam onmogelijk wordt om te bedekken wat er ontbreekt en al gebrekkig is. Het veroorzaakt elke dag pijn en uitputting en maakt me vatbaar voor verwondingen. Soms gebruik ik een rolstoel, soms niet, soms kan ik helemaal niets en lig ik in bed, en er zijn dagen dat ik net "normale" mensen ben. 

Twee jaar geleden ontdekte ik kralen tijdens het zoeken naar iets dat met videogames te maken had (ik ben er dol op, maar spelen is moeilijk vanwege mijn aandoening) en vond het zo ontspannend: het is als een vorm van meditatie, een manier om gefocust te blijven op iets anders dan pijn. Het helpt me om proprioceptie te verbeteren en te behouden (vooral op mijn vingers en handen in het algemeen).

 


Ik begon met het gemakkelijkst te vinden merk in Frankrijk, maar groeide al snel om te zoeken naar betere kwaliteit en meer kleuren, en ik vond de Artkal-kralen. Ze zijn zo zacht dat strijken een plezier is geworden (voorheen was het een bron van pijn, nu niet meer!), en er zijn zoveel kleuren dat ik uren kan besteden aan het kiezen van de juiste (of een project opnieuw doen met een andere set kleuren ). 

Ik geniet echt van de strijkfolie, het glanzende aspect en de textuur van de kralen, ik gebruik ze altijd. Ik gebruik medium kralen maar geniet ook van de mini kralen, zelfs als het pincet een verplichting is: het resultaat is het waard! 

Ik heb kleine 3D-projecten gemaakt en grotere zoals de TARDIS, wat bijna 40 uur werk is (ik ben een beetje traag vanwege mijn ziekte), maar echt een stuk dat ik graag maak. 

 

                                  

 

 

Ik heb ook een reaper gemaakt van mijn favoriete show "Sons of Anarchy": 3 dagen in minikralen, maar ik ben zo blij met het resultaat! 

 Ook heb ik een instagram account gemaakt (@pixelartbeads_flepi ) en een facebookpagina ( @flepi.fr ) waar ik de meeste van mijn pixelart deel en trucs deel met andere beaderartiesten.

 


Ik probeer het ook te verkopen op conventies in Frankrijk (zoals Japanantes of Japandco, niet te ver van huis omdat ik niet al te veel kan reizen) of op internet. Een deel van de voordelen gaat naar onderzoek naar het Elhers-Danlos-syndroom, en ik probeer mensen bewust te maken van deze ziekte, die niet zo bekend is (ik kreeg pas de diagnose op 34-jarige leeftijd, maar heb er mijn hele leven last van gehad). U kunt meer informatie over het Ehlers-Danlos-syndroom in het Frans vinden op de GERSED-website:http://www.gersed.com/.


Met kralen en een beetje tijd en fantasie kun je alles doen wat je wilt, het is een onbeperkte bron van pijnverlichting en vreugde.

 

-------------------------------------------------- --------------------------------

Gelukkig kun je doen wat je leuk vindt. :)
   
Alle woorden of aanmoediging die je zou willen
zeg tegen Flepi welkom om een ​​reactie achter te laten.
    
Bedankt voor het lezen! :)

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...