[Story Series- 07] Hoe maak je DIY 3D-lampen met Artkal Beads?

[Story Series- 07] Hoe maak je DIY 3D-lampen met Artkal Beads?

Een kunstwerk waarderen
niet alleen voor de kunst zelf 
maar het verhaal van 
de artiest
------------------------------------------
Kralen je droom en leef een creatief leven!

Weet jij hoe je de 3D-verlichting maakt met Arkal-kralen? Wij verwarden er ook over. Maar we ontdekten dat iemand goed is in het maken van deze 3D-verlichting op Instagram. Zijn op instagram rekening is kralenlichtstudio.

Voor het nieuwe jaar van 2021 hebben we contact met hem opgenomen op Instagram en hem gevraagd of er een is inspiratie toen hij zijn projecten maakte.

Hij vertelde ons dat het een vrij lang verhaal is, maar hij zal proberen het kort te houden.

[Zijn verhaal]

Sinds ik me kan herinneren heb ik veel vormen in mijn hoofd en dromen. Maar ik wist niet hoe ik ze moest uitleggen of tekenen.

13 jaar geleden maakte ik opnieuw kennis met kralen, enkele van mijn vrienden en begonnen een kunstgroep genaamd PerlePlade Syndikatet (vertaald: The pegboard sysndicate). Ze maakten enorme korrelige foto's met kralen als een sociale werkplaats. Ik werd uitgenodigd om mee te doen en nadat ik het ontdekte.

 

De mogelijkheden om de stukken te buigen en zagen een enorm potentieel bij het gebruik van de zeshoekige planken, het raster is isometrisch wat de gestreken kralen meer sterkte geeft. Ik begon te buigen, maar ik vond het te moeilijk, dus begon ik de vormen uit mijn dromen na te bootsen, door grote stukken in elkaar te klikken en ook kleinere stukken erop te lijmen. Maar ik vond het niet perfect werken. Dus ik probeerde opnieuw te buigen en ontwikkelde en strijkproces dat voornamelijk perfect werkte, maar de kwaliteit van Hama Beads was slecht, maar toch kon ik projecten aan het werk krijgen.

6 jaar geleden leerde ik eindelijk iets over de vormen die mijn hele leven mijn geest en dromen hadden vervuld. Geometrie leren bij DTU (technische universiteit). 

Ik begon een volledig gestreken dodecaëder te maken, maar hij kon niet worden gesloten, maar toch was het de perfecte lampenkap.

Ik heb veel lampenkappen gemaakt omdat het leuk was en door de slechte kwaliteit van de hama-kralen kon ik ze niet verder testen.

Toen hoorde ik 4 jaar geleden over Artkal Beads.

 

Ik kocht een breed scala aan kleuren van Perleskuret.dk en deed wat testen. Het was liefde op de eerste test! Het strijkproces werd 100 keer eenvoudiger en geen enkele fout.

Eindelijk kreeg ik de perfecte media om vormen, lampenkappen en pure kunst te creëren. 

Dus sinds augustus 2020 ben ik bezig met mijn grootste project ooit. Het XY-project! Het is in feite gebaseerd op de twee vormen X en Y. Ik heb een wiskundige formule X*Y=(3d-vorm) gemaakt.

Voorbeeld: 20*Y is dodecaëder.

Toen moest ik proberen om de formule als basispatroon te maken.

 Als een wiskundige vergelijking zou het er zo uitzien: (X*Y)*60-= (dodecaëder) Het bleek de mooiste lampenkap te zijn.

Het project wordt hopelijk gepubliceerd of zoiets. 

Ik geloof dat ik materiaal genoeg heb voor 5 hele zware boeken.

-------------------------------------------------- -----
Als je geïnteresseerd bent in de Video Tutorial, bezoek dan zijn YouTube Kanaal, Beadlightstudio door S.O.L.

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...