[Story Series- 08] Robin - Probeer te doen waar je blij van wordt

[Story Series- 08] Robin - Probeer te doen waar je blij van wordt

Een kunstwerk waarderen
niet alleen voor de kunst zelf 
maar het verhaal van 
de artiest
------------------------------------------
Kralen je droom en leef een creatief leven!

 

Mijn naam is Robin Gavie en ik ben 39 jaar oud. Ik woon in Zweden, op het platteland bij de oceaan aan de westkust, met mijn vrouw, dochter en katten. Ik werk als lerares op de basisschool, waar ik van hou en buiten het werk breng ik mijn tijd door met mijn gezin en naasten.

 

Ik begon mijn kunst als volwassene, niet vele jaren geleden. We gaven onze dochter wat kralen voor Kerstmis en terwijl ik haar hielp, voelde ik dit gevoel van creativiteit en ik ging door met kralen maken nadat we haar in bed hadden gelegd. Ik heb me altijd een creatief persoon gevoeld, maar heb nooit mijn manier gevonden om het uit te drukken, maar ik voelde het meteen met de kralen en wilde het verder verkennen.

 

In het begin maakte ik heel klassieke en gemakkelijke stukken, zoals verschillende spelpersonages, en nu, ongeveer twee jaar later, zijn mijn projecten groter en geavanceerder geworden.

 

Als kind speelde ik graag Nintendo en dat "8 bit"-gevoel pixel art zijn voor mij altijd zowel klassiek als nostalgisch geweest. Op dit moment maak ik beadart van foto's die ik zie, maar naarmate ik mijn vaardigheden ontwikkel, kijk ik ernaar uit om te proberen mijn eigen patronen te creëren. Wat mijn kunstwerken inspireert, is meestal het dagelijks leven - het kan een citaat zijn dat me aanspreekt, mooie plekken in de natuur of coole plekken in de stad, iets dat is gebeurd dat ik op de een of andere manier wil uitdrukken.

 

Mijn eerste kralenwerk was iets van Nes - MarioKart. Toen ik begon met het fotograferen van mijn kralenwerk, maakte ik een hamburger die ik voor mijn tv zette met een passende achtergrond. Ik was in die tijd heel blij met dat soort foto's, maar ik wilde mijn leven in mijn stukken brengen, dus begon ik ze buiten te fotograferen. De jongen met de fiets is mijn eerste echte stuk.

Afbeelding 1

 

Het grootste stuk dat ik heb gemaakt was ongeveer 30 planken groot. Ik was er aan het einde zo moe van, maar de foto is goed gelukt, dus ik ben blij dat ik hem heb afgemaakt. Het is een verlaten huis in het bos, een patroon van pixelartist @indieshilov (twitter)

Afbeelding 2

 

Mijn werkruimte is een groot bureau in een kleine ruimte van ons huis. Ik heb een groot raam en een paar van mijn beadarts aan de muren. Ik hou het graag netjes en pragmatisch als ik creatief wil zijn, ik wil eigenlijk niet omringd zijn met te veel dingen, in plaats daarvan houd ik het meer minimalistisch.

 

De tools zijn Artkals 160-kleurenpalet, pegboards, ski-waxijzer en een pincet speciaal voor kralen.

Afbeelding 3

 

Normaal gesproken duurt een project ongeveer 1 tot 4 weken van start tot finish, afhankelijk van hoe groot het is en hoe moeilijk het is om de juiste plek te vinden om het te fotograferen.

 

Het eerste wat ik doe is uitzoeken wat ik wil doen. Ik zoek naar patronen, van pixelartiesten, kruissteken, oude gamesprites of ik maak mijn eigen patroon in een programma van plaatjes. Als ik dan begin met kralen ga ik in dit gevoel van flow, het is eigenlijk best meditatief om te kralen en het geeft me tijd om na te denken over hoe ik het kunstwerk wil fotograferen. Soms weet ik precies van tevoren hoe en waar ik de foto moet maken, maar soms moet ik met het stuk werken en het groeit als het ware naarmate het stuk groeit. Nadat het kralenwerk klaar is, ga ik naar het strijken. Ik wil het helemaal plat zonder zichtbare gaten en dat betekent dat het strijken wat tijd kost. Ik heb veel methoden geprobeerd en nu gebruik ik alleen een strijkijzer voor het waxen van ski's.

 

Het laatste deel is fotograferen en nadat ik mijn locatie heb gevonden, moet ik een goede oplossing vinden voor het ophangen, staan ​​of leunen van het kralenwerk, wat soms erg lastig kan zijn. Op de foto van de kat zie je eigenlijk een tweedelig kralenwerk waarbij ik de twee afzonderlijke stukken aan elke kant van de tak heb gehangen.

Afbeelding 4

 

Ik hou van dit deel van de fotoshoot, om goede oplossingen te vinden om het kunstwerk in de omgeving te laten opgaan. De fotoshoot duurt 5 minuten tot 3 uur, de gouden danseres duurde 3 uur omdat ik wachtte op de perfecte zonsondergang.

Afbeelding 5

 

Velen vertellen me dat ze denken dat mijn foto's en kralenwerk vol leven en ziel zijn, en ze vragen zich af hoe ik dat doe. Ik denk dat ik gewoon mijn instinct volg over wat ik mooi, belangrijk en leuk vind om te maken. Mensen vragen me ook naar mijn strijktechniek en hoe het me lukt om te strijken. Ik heb een merk kralen van goede kwaliteit gevonden Artkal die gemakkelijk te bewerken zijn en strijken volgens de tejping-methode, en gebruik alleen een strijkijzer voor het in de was zetten van ski's. Je moet jezelf de tijd gunnen en veel oefenen om de methode te vinden die het beste bij je past.

 

Mijn favoriete project is een ballerinadanseres. Ik heb het idee om aan thema's te werken, waarbij ik vier verschillende beadworks maak die bij elkaar passen. Dit was mijn eerste balletdanseres.

Afbeelding 7

 

Ik vind het geweldig dat mijn kunstwerken me de tijd geven om de natuur in te gaan, ik heb zoveel mooie sites gezien. Het is heel ontspannend om tijd buitenshuis door te brengen. Ik vind kralen ook heel meditatief, ik ga na een tijdje in dit gevoel van flow en dan zit ik uren aan mijn bureau.

 

Een van mijn favoriete momenten is wanneer ik foto na foto na foto maak en dan plotseling het gevoel heb dat ik net de perfecte foto heb gemaakt.

 

Ik probeer te doen waar ik blij van word😊

 

 

Je kunt me vinden op mijn Instagram-profiel @skapamedparlor

Met vriendelijke groet Robin Gavie

 

Als je ook je verhaal met ons wilt delen, stuur ons dan de e-mail :D Heel erg bedankt!

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...