artkal strijkkralen

[ Artist Story-11 ] Tilda Dalunde - Crafting Memories: Bead Free-Handed zonder Pegboard

Herinneringen maken 1


Kerst Zelfportretten: Evolutie


Sinds ik 4 jaar oud was, heb ik elke kerst een zelfportret van mijn oma gemaakt. De eerste heeft een grote, ronde, blauwe neus en een jurkje met glitters erop geplakt langs de onderrand. 


Door de jaren heen ben ik op zoek gegaan naar verschillende technieken om deze portretten te maken, en zo kwam ik uiteindelijk op strijkkralen uit. 


Ik gebruikte een prikbord voor het eerste portret dat ik maakte, maar realiseerde me al snel dat ik hou van de combinatie van pixelvorming en preciezere lijnen die ik kan krijgen als ik uit de vrije hand bovenop een schets of afbeelding parel.

crafting memories: artkal fuse beads crafts 1
Zelfportret, mijn schaduw over met zeewier bedekte kliffen

Herinneringen maken 2:


Home Kraalsculpturen 


Meestal maak ik in mijn praktijk sculptuur-objecten van metaal en stof, maar toen de pandemie uitbrak, voelde het niet goed om naar de studio te gaan om te werken, dus begon ik na te denken over wat ik vanuit huis kon doen. 


De geruststellende herhaling van het plaatsen van kraal na kraal werd mijn antwoord en een soort kalmerende activiteit voor mij. 


Ik gebruikte objecten uit mijn appartement – ​​een wereldbol, een citroen, verfrommeld papier, een steen – en smolt de kralen direct tegen hun oppervlak en verwijderde de stukjes om holle, gepixelde kopieën te maken.

crafting memories: artkal fuse beads crafts 2
The Earth &​​ Lemon naast originele citroen
crafting memories: artkal fuse beads crafts 3
Verfrommeld papier en gepixelde steen

Herinneringen maken 3:


Foot Reliquary-remakes Een van mijn favoriete soorten objecten zijn reliekschrijnen. Ze zijn zo'n interessante manier om hoop, verwondering en herinnering op te slaan. 


Omdat ik er meer van nodig had, besloot ik mijn eigen versie te maken van een voetvormig reliekschrijn uit de 1400e eeuw dat ik altijd leuk heb gevonden vanwege zijn onbeschaamde versieringen. 


Terwijl ik het maakte, realiseerde ik me dat veel van mijn eigen herinneringen zijn opgeslagen in de kleding die ik droeg terwijl ik ze beleefde, en ook dat de kleding die wordt achtergelaten als we mensen die ons dierbaar zijn verliezen, de herinnering eraan dragen.

crafting memories: artkal fuse beads crafts 4
Een tentoonstelling voorbereiden (heel serieus J). Tanktops met herinnerde plaatsen, Daphne-beeldje met koraalhaar en Foot-reliekschrijn.

Herinneringen maken 4


Memory Knitwear-creatiesDe veel gedragen visserstrui is geïnspireerd op de trui die bijna elke dag werd gedragen en daarna werd achtergelaten en nog steeds bij de deur van Tore's oude zomerhuis hangt. 


De tanktops zijn gemaakt als illustraties van plaatsen waar mij belangrijke dingen zijn overkomen.

crafting memories: artkal fuse beads crafts 5
Tore's trui & een vergeten herinnering

Meer artiestenverhaal

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...