[Artist Story- 04] Life To My Creativity-Christopher Tang

[Artist Story- 04] Life To My Creativity-Christopher Tang

Een kunstwerk waarderen
niet alleen voor de kunst zelf 
maar 
het verhaal van
de artiest
------------------------------------------
Kralen je droom en leef een creatief leven!

Achtergrond.

Ik ben 23 jaar oud uit San Francisco, Californië met tonnen inspiratie en kansen om me heen. Voordat ik ging kralen, was mijn favoriete hobby gamen. Counter strike, Super Smash Brothers en Maple-verhaal behoorden tot mijn favorieten. Hoewel ik vrij veel tijd op de computer doorbracht, verdween al mijn speeltijd snel nadat ik kennis had gemaakt met kralen maken en werd ik opgeslokt door uren in mijn kamer om projecten te maken zodra ik terugkwam van school.

 

 

Hoe ik begon met kralen.

Ik herinner me dat ik als kind kralenpatronen maakte tijdens zomerkampen en dergelijke. Ik maakte de gebruikelijke sterpatronen die gewoon de contouren volgden met verschillende kleuren. Niets bijzonders zoals Mario-sterren of gezichten. Op een dag was ik in een melktheewinkel en ik zag een Charmander, Pikachu en Squirtle gemaakt van kralen boven in een kast zitten. Mijn toenmalige vriendin houdt van pokemon en ik wist dat dit de coolste kleine cadeautjes zouden zijn die ik voor haar zou kunnen maken en andere dingen zou kunnen maken. De volgende dag ging ik naar Amazon, vond een emmer met 22,000 parels en de reis begon.

 

 

Mijn "bedrijf" laten groeien.

Toen ik steeds meer kleine sleutelhangers begon te maken en ze op mijn Facebook liet zien, dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om deze te gaan verkopen als inzamelingsactie voor mijn drakenbootteam, SF Blazing Dragons. Shoutout naar het coolste team dat er is! Dus begon ik kleine sleutelhangers te adverteren en verzoeken aan te nemen voor bepaalde personages en ik zamelde in totaal $ 80 in voor mijn team. Niet veel, maar ik was blij met dat bedrag aangezien het een individuele inzamelingsactie was. Ik zag al snel dat er een kleine nichemarkt was, maar ik was nog niet zo groot in online verkopen. Ik wilde creatiever worden.

 

                      

 

Instagram. (@Christoperler)

Mijn eerste Instagram-naam was Perler_crafts. Maar dat veranderde snel toen ik het account persoonlijker wilde maken. Het werd @Christoperler. Christoffel + Perler. Ik begon langzaam, plaatste hier en daar kleine dingen, kreeg niet veel volgers, maar dat vond ik niet erg. Toen ik @Nickgalilei een Goku-portret zag maken, dacht ik: wauw, ik moet er een voor mezelf maken. Gemaakt, was er blij mee, wilde meer doen. Dus ging ik op een computer zitten, opende mijn programma en begon met het ontwerpen van mijn allereerste originele stuk, Yugi. Wanneer mensen programma's horen, denken ze meestal aan een omzetter van beeld naar pixels. Het programma dat ik gebruikte was eigenlijk net als tekenen. Eén pixel per keer plaatsen en tienduizend keer corrigeren. Het duurde ongeveer 3-4 uur, maar het eindresultaat was zo bevredigend. Ik begon snel meer te maken, zoals Naruto, Luffy, Baymax en Aang. Deze op maat gemaakte originele portretten waren het keerpunt in mijn Instagram-reis. Een wedstrijd georganiseerd door een aantal geweldige beaders, @perler_purrs, @tarawashere88, @nickgalilei@zomberic_art, @voxelperlers en @ig_retro4everything_, plaatste mijn Aang-foto en ik kreeg een geweldige shoutout!

 

 

Al snel nadat ik al die portretten had gemaakt, begon ik het een beetje moe te worden om ze te maken, omdat het lang duurde om ze te ontwerpen, kralen en vervolgens te strijken. Ik maakte een rode schelp en een groene schelp die ik online zag, maar er was geen blauwe schelp. Dus ontwierp ik een blauwe schaal en dacht bij mezelf, waarom probeer ik hier niet iets anders mee te maken. Ik gebruik dezelfde schildpad, maar voeg een waterkanon toe om het op de pokemon Blastoise te laten lijken. Het was het perfecte idee dat mijn hele custom shell-serie lanceerde, waardoor ik zo'n enorme aanhang kreeg. Het leuke aan deze serie was dat alles wat gemaakt was, werd gesuggereerd door iemand die opmerkte wat ik hierna zou moeten maken. Ik hield ervan om met mijn volgers in contact te komen en ze te betrekken bij mijn projecten.

 

 

Artkal.

Nadat ik lange tijd perler had gebruikt, maakte ik kennis met Artkal-kralen. Nu zouden velen zeggen dat het slechtste deel van deze hobby het strijken is, of het omgooien van je voltooide stuk, maar ik denk dat beperkt zijn door alleen de kleurkeuze veel erger kan zijn. Gelukkig zag Artkal de noodzaak ervan in meer kleuren en tinten om alle kunstenaars in staat te stellen open te zijn met hun ideeën en niet beperkt te worden door de basiskleuren van de meeste kralenbedrijven.

 

Mijn waardering.

Dit was de hobby waarvan ik niet wist dat ik die nodig had. Ik worstelde om iets te vinden om me te motiveren, om me iets te geven om naar uit te kijken. Hoe meer ik vorderde in mijn creativiteit en Instagram, ik wist dat dit de perfecte uitlaatklep was om mijn tijd aan te besteden. Beading gaf me een uitlaatklep om comfortabel alleen te zijn en gelukkig te zijn. Ook al was ik fysiek alleen, mensen toonden interesse in wat ik aan het doen was en hoe het met mijn bedrijf ging, wat voor soort project ik hierna ga maken, en waren over het algemeen heel blij dat ik iets doe waar ik van hou. geweldige mensen die me steunden, me inspireerden, me duwden om grotere en betere dingen te creëren, of gewoon iets bij me bestelden, ik zeg heel erg bedankt. Jullie hebben allemaal zo'n grote invloed op mijn leven gehad en ik zal het nooit vergeten.

 

-------------------------------------------------- --------------------------------

Meer weten over Christopher Tang?

 

-------------------------------------------------- --------------------------------

Heb jij dezelfde ervaring?
Doet het Christopher-verhaal je ergens aan denken?
Alles wat je wilt zeggen of tegen Christopher wilt zeggen
kunt u hieronder uw opmerkingen kwijt.
Bedankt voor het lezen! :)
              

2 reacties

Augustus 27, 2021
Peggy Matteliano

Heel cool!

Februari 26, 2020
Doa Kristensen

“Hebben jullie dezelfde ervaring?
Doet het Christopher-verhaal je ergens aan denken?
Alles wat je wilt zeggen of tegen Christopher wilt zeggen
kunt u hieronder uw opmerkingen kwijt.
Bedankt voor het lezen! :)”

Kerel, dit is het verhaal van mijn leven. Dus ik begon met kralen maken en nu ben ik helemaal geobsedeerd en raad eens wat mijn andere hobby's zijn? gamen. Wat speel ik, vraag je? Nou, een beetje CS en veel LoL, maar ik begon met MapleStory en speelde het vanaf bèta en een tijdje daarna!

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...