[Artist Story- 02] De wereldwijde reis van Matthew Phelan-Mattyperler

[Artist Story- 02] De wereldwijde reis van Matthew Phelan-Mattyperler

Een kunstwerk waarderen
niet alleen voor de kunst zelf 
maar 
het verhaal van
de artiest
------------------------------------------
Kralen je droom en leef een creatief leven!

    
Matthew Phelan

  Matthew Phelan en zijn vriendin

             

Een gebruikelijke begin. Dit is hoe ik het beste mijn verhaal zou kunnen beschrijven over hoe ik met kralen begon.

 

Ik ben geboren in Dublin, maar heb het grootste deel van mijn leven doorgebracht in Liverpool, Engeland. Ik begon echter pas aan mijn artistieke reis toen ik naar Sri Lanka verhuisde, waar ik een jaar woonde. Een nieuw land, geen vrienden, ik werd langzaamaan een kluizenaar. Mijn hoogtepunten van mijn dag waren wachten tot 6 uur om te spelen Minecraft met mijn vrienden Kieran, Ryan en Cameron; iedereen die in Engeland woonde. Ik moest zo lang wachten om te spelen vanwege het enorme tijdsverschil tussen de twee landen. Hier is mijn reis naar kunst, naar pixel kunst begon.

 

Op de momenten van de dag dat ik zou wachten om te spelen, merkte ik dat ik gewoon rondliep in het spel en probeerde een manier te vinden om mezelf te vermaken. Ik vond met al het verschillende kleur blokken waar ik naartoe kon gaan om dingen te bouwen, zoals de pictogrammen onderaan het scherm. Ik merkte dat ik elke dag urenlang pixelart met deze blokken aan het bouwen was en af ​​en toe zag ik deze kleine dingen gemaakt van kralen en ik vond het zo cool; de gedachte om deze pixelkunst hier bij mij in de echte wereld te hebben. Deze gedachte zou echter op een laag pitje worden gezet, omdat ik geen idee had hoe een van deze kralen werd genoemd en niet waar ik  keek in Sri Lanka of ik ze kon vinden.


Een jaar vooruitspoelen en nu woonde ik in Newfoundland, Canada. Terwijl ik met mijn moeder door een dollarwinkel liep, werden mijn ogen getrokken door dit kleine pakje. Het waren de kralen! Meteen elk pakketje uit de winkel gekocht; kost $ 15 en zo begon mijn reis van kralen op 16-jarige leeftijd.


 

 

   

 

 

     Het strijken van mijn eerste stuk ging niet echt volgens plan.  

    Het was overgesmolten, niet toegetreden goed en vervormde meerdere planken.  

    Ik heb hier veel van geleerd en het heeft me voorbereid op 4 jaar kralen.

 

 

 

 

                Matthijs Eerste stuk

             

Op 17-jarige leeftijd verhuisde ik terug naar Ierland. Dit is waar dingen echt begonnen te stijgen voor mij. Ik begon een echte verandering in mijn kwaliteit te zien met mijn kralen en in mijn strijken. Ik had nu meer kleuren en een beter begrip voor hoe deze kleine stukjes plastic werkte. Hier heb ik mijn Instagram-account gemaakt, Mattyperler, en begon een naam voor mezelf te maken. Ik begon naar andere beaders op Instagram te kijken en raakte er echt door geïnspireerd. Ik wilde groeien en daarvoor had ik apparatuur nodig. Ik ben maar zo goed als de kralen die ik gebruikte en dus begon ik rond te kijken naar kralen van betere kwaliteit. ik vond nabbi, een geweldige kralenselectie, sterk en goed kleur selectie. Hierdoor kon ik snel betere, grotere projecten, origineler worden stukken en gewoon betere dingen.

     

Gemaakt met Nabbi

Mijn volgende grote stap in kralenkunst was verbonden raken met Artkal. Ik ben nu meer dan een jaar bij hen en kon eerlijk gezegd niet gelukkiger zijn. Hun kleur selectie was geweldig en stelde mijn werk echt in staat om door te gaan naar de volgende fase. Ik kreeg lucht van een kunstwedstrijd in Ierland en zette mijn zinnen daarop. Het zou inhouden dat je een kunstwerk in een galerie hebt en een internationale tournee van 2 jaar. Ik waagde mijn kans en met mijn nieuw gevonden kralen ging ik ervoor. 92 mensen deden mee aan de wedstrijd en i haalde de laatste 30. Nu was de tweede fase waarin ik geïnterviewd moest worden voor een plaats in de laatste 20. Ik had tonnen kralen meegenomen en liet al mijn nieuwe werk zien en probeerde op te vallen voor het publiek. 1 maand later kreeg ik een e-mail met de mededeling my Ik haalde de top 20 en mijn grootste uitdaging begon.

             

 

Ik wilde dat mijn stuk zou opvallen en het beste stuk zou zijn dat ik ooit heb gebouwd. Mijn grootste stuk daarvoor was 6600 kralen, maar deze keek naar meer dan 20,000 kralen. ik heb zoveel als kleuren as i kon van Artkal ervoor, zodat ik zoveel mogelijk details kon krijgen en aan deze taak kon beginnen. Verrassend genoeg kostte het me slechts ongeveer 20 uur om het af te maken, verdeeld over ongeveer 4-5 dagen. Het laatste stuk werd voltooid en tentoongesteld in het stadstheater als onderdeel van de Alzheimer-tentoonstelling.

            

 

   Weergegeven in het stadstheater als onderdeel van de Alzheimer-tentoonstelling.

                                                                                   --Matthew gemaakt met Artkal-kralen

          

          

Mijn grootste inspiratiebron is waarschijnlijk mijn vader, Andrew. Hij naar is ook kunstenaar maar van een ander medium. Hij is een 3D-artiest en bouwt personages, voertuigen of add-ons voor games op platforms zoals telefoons, ps3, ps4 en pc. Hij duwt me alledaags met mijn kunst en helpt me om beter en diverser te worden. We zijn samen aan projecten gaan werken voor de 3D-printer en CnC machine die in de nabije toekomst te zien zal zijn.

                

Mijn volgende doel is het veroveren van de 3D-kralenwereld en met dit in gedachten ben ik begonnen met het leren van verschillende 3D-pakketten om me te helpen bij mijn nieuwe originele creaties. Ik steek ook meer tijd in het laten zien van mensen hoe ze 3D-dingen kunnen maken terwijl ik het ook doe, dus heb ik een YouTube-kanaal gemaakt dat ik ga vullen met kralen-tutorials. Je hebt nog niet het laatste van mij gezien en mijn beste moet nog komen!


        

-------------------------------------------------- --------------------------------

Meer weten over Matthew Phelan?

                      

                 IG: @mattyperler           FB: @mattyperler               YouTube:  @mattyperler

-------------------------------------------------- --------------------------------

Heb jij dezelfde ervaring?
Doet het verhaal van Matteüs je ergens aan denken?
Alles wat je wilt zeggen of tegen Matthew wilt zeggen
kunt u hieronder uw opmerkingen kwijt.
Bedankt voor het lezen! :)

 

 

laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

    1 van ...